top of page

Ford Otosan'ın Çeviklikte 4 Yıldızlı Başarısı

06.03.24

By:

Sedat Onat

Ford Otosan'ın Çeviklikte 4 Yıldızlı Başarısı

Ford Otosan'ın Çeviklikte 4 Yıldızlı Başarısı

Ford Otosan, çevik yönetim sistemleri alanında önemli bir başarıya imza attı. Global ölçekte şirketlerin çeviklik seviyelerini değerlendiren "Business Agility Institute" tarafından "4 Yıldızlı Organizasyon" sertifikasına layık görülen ilk Türk otomotiv üretim şirketi oldu. 


Bu başarı, 2019'da başlatılan ve tüm organizasyonel yapıyı kapsayan çevik dönüşüm çalışmalarının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Ford Otosan'ın çeviklik düzeyi, yapılan değerlendirmeler sonucunda, global ölçekte incelenen 1800 şirket arasında ilk yüzde 11'lik dilime girmesini sağladı ve bölgesel olarak en yüksek puanlı otomotiv üreticisi oldu. 


Şirket, çevik dönüşüm yolculuğunda dört ana alana; organizasyon ve kültürel dönüşüm, değişim yönetimi ve iş yapış biçimlerinin dönüşümüne odaklandı. Bu süreçte, tüm değer zincirinde çevik çalışma yöntemleri tam anlamıyla uygulanmaya başlandı. 


Ford Otosan İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Lideri Başak Akyol, çevik dönüşümün sadece operasyonel verimliliği artırmakla kalmayıp, aynı zamanda müşteri memnuniyeti ve süreç iyileştirmelerinde de belirgin iyileşmeler sağladığını belirtti.



Önemli Notlar
  • Ford Otosan, "Business Agility Institute" tarafından "4 Yıldızlı Organizasyon" sertifikasını alan ilk Türk otomotiv üretim şirketi oldu.

  • Çevik dönüşüm çalışmaları 2019'da başladı ve tüm organizasyonel yapının dönüşümünü kapsıyor.

  • Ford Otosan, global çapta yapılan değerlendirmede, incelenen 1800 şirket arasında ilk %11'lik dilime girdi.

  • Çevik dönüşümde, organizasyon ve kültürel dönüşüm, değişim yönetimi, ve iş yapış biçimlerinin dönüşümü odak noktaları arasında.

  • Çevik çalışma yöntemleri, şirketin tüm değer zincirinde yüzde 100 oranında uygulanmaya başlandı.

  • Çevik dönüşüm, operasyonel verimliliğin yanı sıra müşteri memnuniyeti ve süreç iyileştirmelerinde de iyileşmelere yol açtı.


Haber Linki: https://www.lojiport.com/ford-otosan-cevikligini-sertifikayla-belgeledi-116289h.htm

Güncel Haberler

21.09.24

UPS, Soğuk Zincir Lojistiğinde Zirveye Oynuyor: Frigo-Trans ve BPL Satın Alması

20.09.24

Ortadoğu'da Jeopolitik Riskler ve ABD Limanlarındaki Sıkıntılar

19.09.24

Konteyner Denetim Raporlamasında İyileştirme Çağrısı

bottom of page