top of page

Honeywell Depo Otomasyonundaki Varlığını Güçlendiriyor

22.02.24

By:

Sedat Onat

Honeywell Depo Otomasyonundaki Varlığını Güçlendiriyor

Honeywell Depo Otomasyonundaki Varlığını Güçlendiriyor

Honeywell, artan e-ticaret gönderileri ve süregelen işgücü sıkıntıları gibi makro trendlerin pazar için olumlu olduğu bir dönemde, depo otomasyon işini güçlendirmeyi hedefliyor. 


Analistler, 2022 ve 2023'teki yavaşlamanın ardından bu yıl depo otomasyon satışlarının artacağını öngörüyorlar. Honeywell'in Intelligrated biriminin baş ürün ve pazarlama sorumlusu Kevin Graebel, depo operatörlerinin büyük bir kısmının yeterli işgücü bulmakta zorlandığını ve bu nedenle otomasyon ihtiyacının süreceğini belirtiyor.


Honeywell, endüstriyel otomasyon da dahil olmak üzere birçok segment aracılığıyla faaliyet gösteriyor. Şirketin büyüme stratejisinin "gerçekten kritik" bir parçası depo otomasyonu ihtiyaçlarını karşılamak. Honeywell'in Intelligrated birimi, Çinli startup Hai Robotics ile ortaklık kurarak hizmet portföyünü güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu ortaklık, Hai'nin robotik teknolojisini Honeywell'in Momentum depo yönetim yazılımı paketiyle birleştiriyor.


Pandemi sonrası e-ticaretin hızlanmasıyla birlikte depo otomasyonuna olan talep arttı. Ancak 2022'de, pandemi sırasında oluşturulan fazla kapasiteye, e-ticaret oranlarındaki düşüşe ve küresel ekonominin genel yavaşlamasına yanıt olarak, robotlar dışındaki uçtan uca depo otomasyon teknolojilerine olan talep azaldı.


Yine de, Amazon gibi büyük depo operatörleri, işgücü zorluklarını yönetirken ve yüksek e-ticaret hacimleriyle başa çıkarken teknolojiye büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Amazon, depo operasyonlarında kullanılmak üzere Digit adında iki bacaklı bir robotu test etmeye başlayacağını duyurdu.



Önemli Notalar:

  • E-ticaret gönderilerindeki artış ve işgücü sıkıntıları, depo otomasyon pazarı için olumlu trendler.

  • Honeywell, depo otomasyon işini güçlendirme peşinde.

  • Honeywell'in Intelligrated birimi, Hai Robotics ile ortaklık kurarak hizmetlerini genişletiyor.

  • Pandemi sonrası depo otomasyonuna talep arttı, fakat 2022'de azaldı.

  • Büyük depo operatörleri, teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor.



Haber Linki: https://www.supplychaindive.com/news/honeywell-exec-upbeat-warehouse-automations-2024-outlook/708241/

Güncel Haberler

21.09.24

UPS, Soğuk Zincir Lojistiğinde Zirveye Oynuyor: Frigo-Trans ve BPL Satın Alması

20.09.24

Ortadoğu'da Jeopolitik Riskler ve ABD Limanlarındaki Sıkıntılar

19.09.24

Konteyner Denetim Raporlamasında İyileştirme Çağrısı

bottom of page