top of page

Yapay Zeka 'nın bir sonraki safhası olan Yaratıcı Yapay Zeka hukuk süreçlerinde de potansiyelini gösteriyor

16.12.23

By:

Sedat Onat

Yapay Zeka 'nın bir sonraki safhası olan Yaratıcı Yapay Zeka hukuk süreçlerinde de potansiyelini gösteriyor

Yapay Zeka 'nın bir sonraki safhası olan Yaratıcı Yapay Zeka hukuk süreçlerinde de potansiyelini gösteriyor

Icertis tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2026 yılına kadar hukuk ekiplerinin %85'inin uyumlulukta daha fazla verimlilik için Generative AI (Gen AI) / Yaratıcı Yapay Zeka'yı kullanacağı öngörülüyor. Gen AI, metin, görüntü, ses, video ve sentetik veri üretebilme yeteneğine sahip bir AI teknolojisidir. 

  • Profesyonellerin %85'i, hukuk ve uyumluluk departmanlarının önümüzdeki üç yıl içinde Gen AI'yi yoğun şekilde kullanacağını düşünüyor.

  • Profesyonellerin %36'sı kaynak tahsisinde Gen AI'nin olumlu etkisini görüyor, %67'si daha fazla işin şirket içinde yapılmasına izin vereceğini, %70'i ise teknolojinin daha geniş kabulünün maliyet tasarrufuna yol açacağını düşünüyor.

  • Sözleşme yönetimi, AI'nin dönüştürücü yetenekleri için uygun bir alan olarak görülüyor, ancak şu anda profesyonellerin sadece %19'u sözleşme oluşturma ve inceleme gibi sözleşme yönetiminin öncesinde sürekli olarak Gen AI'ye güveniyor. Sözleşme yönetiminin sonrası için Gen AI kullanımı %8'den az, bu da sözleşme yaşam döngüsünde kullanımını genişletme fırsatını gösteriyor.

  • Fırsatlara rağmen, profesyonellerin yaklaşık %40'ı Gen AI araçları konusunda emin değil ve %33'ü rolleri için gerekli teknolojiye erişim eksikliği hissediyor. Bu nedenle, Gen AI'nin başarılı benimsenmesi için beceri geliştirme gerekiyor.

Icertis'in Baş Evanjelisti Bernadette Bulacan, Gen AI'nin sözleşme yönetiminde, özellikle kurumsal dönüşümü sağlama potansiyeli açısından açık fırsatlar sunduğunu ve Icertis'in AI aracılığıyla daha fazla gelir, daha büyük tasarruflar ve daha az risk yaratmak için sözleşme verilerinden yararlanarak sözleşme odaklı operasyonlarda önemli bir ilerleme sağladığını vurguluyor.

Güncel Haberler

21.09.24

UPS, Soğuk Zincir Lojistiğinde Zirveye Oynuyor: Frigo-Trans ve BPL Satın Alması

20.09.24

Ortadoğu'da Jeopolitik Riskler ve ABD Limanlarındaki Sıkıntılar

19.09.24

Konteyner Denetim Raporlamasında İyileştirme Çağrısı

bottom of page