top of page
  • LinkedIn
  • X
  • Instagram
  • Telegram

Accenture 'un Araştırmasına göre işletmeler %38 olan onshoring oranını 2026 'ya kadar %65 'e çıkarma hedefinde

14.12.23

By:

Sedat Onat

Accenture 'un Araştırmasına göre işletmeler %38 olan onshoring oranını 2026 'ya kadar %65 'e çıkarma hedefinde

Accenture 'un Araştırmasına göre işletmeler %38 olan onshoring oranını 2026 'ya kadar %65 'e çıkarma hedefinde

Accenture 'un "Resiliency in the Making" araştırmasına göre, şirketler küresel tedarik ve üretim yerine bölgesel kaynaklara yöneliyor. 2026'ya kadar şirketlerin %65'i, ana ürünlerini bölgesel tedarikçilerden (Onshoring) almayı planlıyor, bu oran bugün %38. Ayrıca, daha fazla organizasyon (%85) ürünlerini aynı bölgede (Onshoring) üretip satmayı hedefliyor.


Şirketler, bu değişikliği gerçekleştirmek için büyük yatırımlar yapıyor. Ortalama olarak, 2023'te şirketler tedarik ve üretim tesislerini dijitalleştirmek, otomatikleştirmek ve taşımak için 1 milyar dolar harcıyor. Bu miktarın 2026'da en az 2.5 milyar dolara çıkması bekleniyor.


Rapor, 2023'ün başlarında, çeşitli endüstrilerden 1230 üst düzey yöneticinin katıldığı bir anket üzerine kurulu. Araştırmaya göre, bölgesel tedarik ve üretim, kesintilere karşı daha güçlü olmak için önemli, ancak uzun vadeli dayanıklılığa ulaşmak için yeterli değil. Bu hedefe ulaşmak için, şirketler veri, yapay zeka ve dijital ikizler gibi çözümlere yatırım yaparak dijital olgunluğunu artırmaya çalışıyor.


Accenture 'dan Sunita Suryanarayan, şirketlerin karmaşık küresel üretim ve tedarik ağlarını kısa vadeli çözümlerle hızla düzelttiklerini, ancak şimdi bu ağları çok kaynaklı, veri ve yapay zeka ile daha şeffaf ve çevik hale getirerek stratejik olarak yeniden tasarlamaları gerektiğini belirtiyor.


Haber Linki: https://www.supplychainquarterly.com/articles/9278-accenture-companies-are-shifting-from-global-to-regional-sourcing-and-production

Güncel Haberler

13.06.24

Yeni CEO ile Körber Tedarik Zinciri Yazılım İşini Güçlendiriyor

13.06.24

Küresel Üretimde Mayıs Sıçraması: 14 Ay Sonra İlk Kez Pozitif Yönde

12.06.24

Epicor, Kyklo'yu Satın Alarak AI Destekli ERP Gelişimini Hızlandırıyor

Yeni Haber ve Makalelerden haberdar olmak için lütfen abone olunuz.

Tedarik Zinciri Portalı

Tedarik Zinciri 'ne Gönül vermiş insanlardan oluşan,

kar amacı gütmeyen, güzel bir aileyiz... Aramıza bekleriz...

bottom of page