top of page
  • LinkedIn
  • X
  • Instagram
  • Telegram

Amazon, Avrupa'daki Tedarik Zincirlerinde Karbon Azaltma Hedefleri İçin Demiryolu ve Deniz Taşımacılığını Artırıyor

06.12.23

By:

Sedat Onat

Amazon, Avrupa'daki Tedarik Zincirlerinde Karbon Azaltma Hedefleri İçin Demiryolu ve Deniz Taşımacılığını Artırıyor

Amazon, Avrupa'daki Tedarik Zincirlerinde Karbon Azaltma Hedefleri İçin Demiryolu ve Deniz Taşımacılığını Artırıyor

Amazon, Avrupa'daki tedarik zincirlerini karbonsuzlaştırma yolunda önemli adımlar atıyor. Şirket, 2023 yılında lojistik çözümlerinde demir ve deniz taşımacılığının payını %50 artırdığını açıkladı. Kamyonlar hala ilk ve son kilometre operasyonlarında kritik bir rol oynuyor, ancak Amazon, demir ve deniz taşımacılığı seçeneklerini daha fazla geliştirmeye kararlı.


2020'de Amazon, Avrupa genelinde demiryolu taşımacılığında %300'lük etkileyici bir artış bildirmişti ve 2023'te bu artış %50 daha fazla oldu. Şirket, şu anda Avrupa'da 100 demiryolu hattını kullanıyor. Ancak, Amazon, hızlı lojistiklerle tanınan bir çevrimiçi perakendeci olduğundan, geleneksel olarak kamyonlar ve karayolu taşımacılığına yoğun bir şekilde güveniyor. Bu nedenle, demirin payı artmasına rağmen, toplam payın daha fazla genişleme potansiyeli olduğunu gösteriyor ve Amazon, demir ve çoklu taşıma operatörleri için büyük bir fırsat sunuyor.

Amazon, Avrupa'da CargoBeamer, Mercitalia, VIIA ve DFDS gibi çeşitli demir ve çoklu taşıma lojistik şirketleriyle işbirliği yapıyor. Ayrıca, deniz operatörleri Stena Line ve Grimaldi ile de anlaşmalara sahiptir.


Amazon'a göre, şirketin Avrupa içi sevkiyatlarının çoğu küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ'ler) ilgilendiriyor ve bu KOBİ'ler platformun satışlarının %60'ını oluşturuyor. Bu müşterileri memnun etmek için Amazon, demir, karayolu ve gemi taşımacılığı arasında kolayca geçiş yapabilen çoklu taşıma birimlerini kullanıyor. Tipik bir Amazon yolculuğu, şirketin yerine getirme merkezlerinden ikisinin arasında gerçekleşir. Ara duraklar genellikle demiryolu veya liman terminallerinde olurken, ilk ve son kilometreler kamyonlarla tamamlanır. Bu yaklaşım, demirin çoğu mesafeyi kapladığı ve kamyonun sadece demir terminallerine gidiş-gelişi sağladığı verimli bir karma taşıma tedarik zincirini hatırlatır.


Amazon gibi küresel şirketlerin bu tür çözümleri benimsemesi, demir endüstrisinin hızlı ve esnek teslimat yeteneklerini sergilemesi açısından olumlu bir gelişmedir. Ayrıca, bu tür şirketlerin Avrupa demiryolu için sadece uzun mesafe seyahatleri değil, aynı zamanda kısa ve orta mesafeli taşımalarda da güvenilir bir ortak olma potansiyelini işaret ediyor.


Kaynak: https://www.railfreight.com/railfreight/2023/12/05/amazon-scales-up-intermodal-game-in-europe/

Güncel Haberler

13.06.24

Yeni CEO ile Körber Tedarik Zinciri Yazılım İşini Güçlendiriyor

13.06.24

Küresel Üretimde Mayıs Sıçraması: 14 Ay Sonra İlk Kez Pozitif Yönde

12.06.24

Epicor, Kyklo'yu Satın Alarak AI Destekli ERP Gelişimini Hızlandırıyor

Yeni Haber ve Makalelerden haberdar olmak için lütfen abone olunuz.

Tedarik Zinciri Portalı

Tedarik Zinciri 'ne Gönül vermiş insanlardan oluşan,

kar amacı gütmeyen, güzel bir aileyiz... Aramıza bekleriz...

bottom of page