top of page
  • LinkedIn
  • X
  • Instagram
  • Telegram

Gartner 'ın Raporuna Göre, Satınalma Yöneticileri Yetenek Anketi Yayınlandı

29.11.23

By:

Sedat Onat

Gartner 'ın Raporuna Göre, Satınalma Yöneticileri Yetenek Anketi Yayınlandı

Gartner 'ın Raporuna Göre, Satınalma Yöneticileri Yetenek Anketi Yayınlandı

Consulting firması Gartner, Inc. tarafından Haziran 2023 'te gerçekleştirilen bir ankete göre, Satınalma Liderlerinin Sadece %14 'ü, fonksiyonun gelecekteki ihtiyaçlarını karşılama konusunda yeteneklerinden emin olduklarını ifade ediyor. Ankete katılan 111 Satınalma Liderinin mevcut ve gelecekteki yetenek ihtiyaçlarına ilişkin değerlendirmeleri arasında önemli bir farklılık ortaya çıktı.

  • Katılımcıların %46 'sı mevcut yetenek ihtiyaçları konusunda güven duyarken, sadece %14'ü gelecekteki gereksinimleri karşılayacak yeterli yeteneğe sahip olduklarına inanıyor.

  • Mevcut yeteneklere ilişkin olarak yeterli olduklarına dair ifade edenlerin sayısı, gelecekteki gereksinimleri konusunda sorulduğunda 3 kat arttı.


Gartner 'ın Tedarik Zinciri Uygulama Birimi'nde üst düzey yönetici analisti Fareen Mehrzai, Satınalma Liderlerinin genellikle mevcut yetenekleri ve yakın dönem hedeflerine ulaşma yetenekleri konusunda güven duyduklarını, ancak gelecekteki dönüşümsel hedefler için yeterli yeteneğe sahip olma konusunda endişeli olduklarını belirtti, özellikle de teknoloji alanında ve işletmeye stratejik danışmanlık yapma konusunda.


Gelecekteki yetenek hazırlığında güven eksikliği, tedarik zinciri dönüşümü ile ilişkilendirilen hedefleri desteklemek için gereken temel yeteneklerde bir değişimden kaynaklanıyor. Ankette şu sonuçlar elde edildi:

  • Katılımcıların %69 'u son 12 ay içinde iş anlayışının önem kazandığını belirtti.

  • %68 'i Teknoloji ve veri becerilerinin öneminin arttığını belirtti.

  • Sadece %26 'sı aynı dönemde "Geleneksel Satınalma Yetkinliklerinin" önem kazandığını bildirdi.


Bu veriler, mevcut ve gelecekteki en önemli yetenekler için mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlar arasında önemli farklar olduğunu gösteriyor. Katılımcıların %96 'sı teknoloji ve veri becerilerinde en azından küçük bir eksiklik olduğunu bildirirken, %86 'sı iş anlayışı konusunda aynı durumu bildirdi.


Haber Linki: https://www.supplychainquarterly.com/articles/9198-gartner-procurement-leaders-say-their-talent-is-not-ready-to-meet-future-needs

Güncel Haberler

13.06.24

Yeni CEO ile Körber Tedarik Zinciri Yazılım İşini Güçlendiriyor

13.06.24

Küresel Üretimde Mayıs Sıçraması: 14 Ay Sonra İlk Kez Pozitif Yönde

12.06.24

Epicor, Kyklo'yu Satın Alarak AI Destekli ERP Gelişimini Hızlandırıyor

Yeni Haber ve Makalelerden haberdar olmak için lütfen abone olunuz.

Tedarik Zinciri Portalı

Tedarik Zinciri 'ne Gönül vermiş insanlardan oluşan,

kar amacı gütmeyen, güzel bir aileyiz... Aramıza bekleriz...

bottom of page